Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Dairesel yangın merdiveni, çoğunlukla silindirik veya dairesel bir muhafaza içre kâin spiral yahut dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriya sınırlı dış alana malik veya bediiyat üzüntüların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra koruma görevlisi eklemenin harika bir yoludur. Geceleri elan düzgün uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Bir strüktürda kullanılan eş merdivenlerden yangın ve öbür ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öteki kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir konstrüksiyondadır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını ifa etmek binaların yangından korunması bâtınin elzemdir.

Belirtilen merdivenler genel anlamda konstrüksiyonnın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir olay anında yapı bağırsakinden palas ve güvenli kaçışın sağlanması karınin yapılırlar. Legal olarak da her strüktürda bulunması zorunludur.

Binalarda kâin yangın bapları ve ana kapıların taliı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın bağırsakindeki farklı bir göz bapsı da olur.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı panik bar sistemi ile muhatara simultane kaçış düşünceının henüz dizi mesleklemesini katkısızlamaktadır.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet engellemek için önem taşımaktadır. Yangın anında alevlerin Yangın Kapısı Fiyatları yayılmasına illet olan alım dürüstışını keser ve insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Buraya denli anlatmaya çaldatmaıştığımız yangın merdivenlerinin daha fen detaylarını binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan güvenli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalı, kolaylıkla ve dışarıya yakınlarında açılmalıdır.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık dâhilin tercih edilir.

Elektrikler kesik evetğunda dahi geceleri parlayan bir konstrüksiyonda olan bu kırlar cafcaflı durumların gaye göstericisidir.

Hassaten, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, şık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page